Přejít na obsah stránky | Klávesové zkratky | Hlavní strana | Mapa stránek | Vyhledávání | Přejít na hlavní navigační menu

18. Září 2015

Perorální nutriční doplňky Nutricomp® Drink Soup účinně zabraňují podvýživě

  • jediný sipping na trhu se slanou příchutí
  • určený pro pacienty, kteří trpí chuťovou únavou na sladké nutriční doplňky
  • 2 unikátní příchutě – jemné kari kuře a zeleninová polévka

Podvýživa provází celou řadu onemocnění  a má závažné negativní důsledky, zejména zvýšený výskyt komplikací, delší dobu hospitalizace a rekonvalescence, ale také zvýšené náklady na léčbu pacienta. Ke zhoršení nutričního stav dochází často u operovaných pacientů, při akutním onemocnění, při omezeném perorálnim příjmu vlivem opakovaných vyšetřovacich postupů, u onkologicky léčených pacientů,  a u nemocných ve starším věku.Část nemocných již přichází s podvýživou do nemocnice, kde se podvýživa často prohlubuje.

Nutriční podpora formou perorálních doplňků stravy představuje jednoduchý způsob jak zvýšit příjem energie a bílkovin a zamezit tak další ztrátě hmotnosti a svalové tkáně. Tekuté přípravky určené k popíjení – označované jako sipping  (z ang. srkání, upíjení) přinášejí možnost výživy nemocným, u kterých se nedaří dosáhnout plný perorální příjem, aniž by přitom potlačily přirozenou chuť k jídlu. Podávají se formou popíjení po malých porcích mezi jídly, aby je nemocný přijímal nad rámec normální stravy.

Perorální nutriční doplňky pro sipping jsou snadno dostupné, obsahují definované množství živin včetně vitamínů a stopových prvků, vysoký obsah energie a bílkovin a jsou dobře vstřebatelné.

 

redakce Braunovin

Čtěte také

Nedostatečná výživa pacientů snižuje šanci na jejich uzdravení a prodražuje léčbu.

08.06.2017
Lidé a společnost

Aesculap Akademie představuje nový koncept vzdělávacích kurzů z oblasti nutriční péče v pavilonu B. Braun Dialog

13.05.2015
Aesculap Akademie

Onkologická onemocnění i jejich léčba významně ohrožují výživový stav pacientů, a proto jsou právě onkologicky nemocní zvlášť ohroženi podvýživou. 

12.12.2017
Klinická výživa